Električni radiatorji predstavljajo enostavno rešitev za ogrevanje prostorov

Izbira najbolj optimalnega načina ogrevanja je zelo pomembna odločitev za vsakega investitorja. Potrošniki iščejo predvsem ogrevanje z nizkimi stroški, visoko učinkovitostjo in tudi čim večjim udobjem. Vse to nam ponujajo tudi električni radiatorji, ki so vedno bolj priljubljen način ogrevanja pri nas.

Včasih so električni radiatorji veljali za zelo potratne, danes pa so ti radiatorji veliko bolj varčni. Predstavljajo odlično rešitev za dodatno ogrevanje prostorov, kjer obstoječi radiatorji ne zadovoljijo vseh naših potreb po toploti, lahko pa se uporabljajo tudi kot glavni vir ogrevanja.

Električni radiatorji se uporabljajo za ogrevanje in dogrevanje prostorov

Kot glavni vir ogrevanja se varčni električni radiatorji (https://www.atlas-trading.si/elektricni-radiator-adax) uporabljajo predvsem tam, kjer ostali ogrevalni sistemi ne bi bili smotrni in kjer ni mogoče namestiti kotlovnice. Zato jih najpogosteje srečamo za ogrevanje blokovskih stanovanj, stanovanjskih hiš, vikendov, poslovnih prostorov, hotelov in apartmajev. V vseh teh primerih so te ogrevalne naprave dovolj učinkovite, da ogrevajo omenjene bivalne prostore.

Prav tako pa lahko z električnimi radiatorji dogrevamo prostore. To nam pride prav predvsem v prehodnih obdobjih, ko še ni potrebe po ogrevanju prostorov, si pa lahko z električnimi radiatorji ogrejemo zgolj prostore, katere potrebujemo, da so topli, kot na primer kopalnice.

Električni radiatorji imajo številne prednosti

Današnji električni radiatorji nudijo tako imenovani nizko – temperaturni režim ogrevanja, kar pomeni, da delovna temperatura grelca ne presega 80°C. To vam zagotavlja visoko udobje bivanja, saj vam radiatorji ne izsušijo zraka v prostoru, temperatura v prostoru pa je konstantna.

Z električnimi radiatorji ne boste imeli večjih težav pri namestitvi. Za njihovo montažo ni potrebe po nikakršnih gradbenih posegih, pomembno je le, da je ob radiatorju predvidena električna doza, ki zagotavlja vir električne energije. Še bolj enostavno pa je, da se električni radiatorji priključijo preko vtikača v vtičnico. Strošek porabe električne energije nižji kot je strošek ogrevanja s kurilnim oljem.