Cena estriha odvisna od debeline

Glede na to, da je treba upoštevati, da se za estrih cena razlikuje glede na debelino, poglejmo najprej, kakšne so klasične debeline estriha. Tam nekje do 5 cm je še vse normalno, da se naredi estrih, kar je več, pa je za stanovanje ali pa pisarne nesmiselno in se je veliko bolje odločiti še za malo debelejšo izolacijo. Če izolacije nimate, pa resnično najprej položite izolacijo, da boste videli, kolikšno debelino estriha boste dejansko potrebovali in šele nato glejte, kolikšna je za estrih cena pri posameznem ponudniku. Na primer tule https://www.hotenjka.si/estrihi-strojni-tlaki/estrih-cena boste dobili ponudbo za okoli 15 € na kvadratni meter, vendar pa bodo priskrbeli tudi grelce za estrihe in za izsuševanje estrihov, da bodo tla ravno primerne vlage, da vam bodo lahko začeli tudi polagati vašo izbrano talno oblogo, torej tukaj poskrbijo v celoti za vas.

Kolikšna je povprečna za estrih cena?

Nekje v povprečju znaša za estrih cena 8 – 15 € na kvadrat, ampak pazite, ali je v ceno vključen že davek na dodano vrednost in pa tudi polaganje izolacije. To namreč lahko naredi res veliko razlike v končni ponudbi, zato preverite preden se dokončno odločite za izdelavo estriha pri posameznem ponudniku, predvsem pa pazite na to, da boste resnično omenili izolacijo.

Če boste izbranemu ponudniku poslali povpraševanje zgolj za izdelavo estriha, se nič ne čudite, če ne bo pomislil na izolacijo, ki je pomembna, hkrati pa se debelina estriha na tak način izrazito zmanjša. Manjša kot bo debelina estriha, nižja bo cena estriha, kar pa je tudi pomemben faktor.

Katero vrsto estriha izbrati?

Poznamo tri vrste estriha, vendar pa se je treba za vaš domači naslov oz. za poslopje odločiti le za eno vrsto. Glede na to, da gre tu za precej zahtevno odločitev o vrsti estriha, boste še največ naredili, da boste odločitev zaupali strokovnjaku, ki se bo točno znal odločiti, katera vrsta je boljša. Seveda se razlike med vrstami estrih poznajo tudi na tem, kolikšna je na koncu za estrih cena, tako da res premislite, če bi se lahko vseeno odločili za kaj cenejšo opcijo in bi bil za estrih cena nižja za kar nekaj odstotkov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *