Kam po zvrhano dozo adrenalina?

Kam se bomo odpravili, če iščemo nova adrenalinska doživetja? V Sloveniji poznamo le en pravi center tovrstnih aktivnosti, in to je Bovec!

Ne glede na to, ali gre za spust po Soči ali skok s padalom, Bovec vsekakor zadovolji okuse adrenalinskih odvisnikov. In to ne le za turiste, ki se želijo takšnim doživetjem predajati za nekaj dni med dopustom – tudi na primer za profesionalni kajak Bovec ponuja ustrezne pogoje, kot velja tudi za mnoge druge športe.

Večina obiskovalcev Posočja pa povprašuje po organiziranih aktivnostih, ki jih je varno preizkusiti, zagotavljajo pa izjemna doživetja. Kljub temu, da bi morda te dejavnosti lahko počeli kje drugje, je Posočje idealna lokacija. Za skok s padalom Bovec na primer odpira čudovite razglede po visokih vrhovih Julijskih Alp, italijanskih ravnicah in vse do morja. Reka Soča ustvari čudovito kuliso pri spustih na raftih in kajakih, pa tudi idealno okolje za soteskanje in druge raziskovalne podvige.

Skok s padalom Bovec
Skok s padalom v Bovcu odpira čudovite razglede vse do morja

Še en velik plus pa je dobra organizacija. Za rafting in kajak Bovec vsekakor nudi odlično izhodišče, ne le zaradi bližine ugodnih odsekov reke Soče, temveč tudi zaradi odlične ponudbe opreme in vodenja spustov. Številni turistični ponudniki omogočajo enostavno izposojo opreme ali pa organizacijo skupinskih dejavnosti z izkušenim in zanesljivim vodnikom. Tudi za skok s padalom Bovec dobro poskrbi, saj ima letališče, pa tudi mnoga vzletišča po okoliških hribih, torej zadosti vsem željam in okusom.

V Bovcu bodo torej na svoj račun prišli tako tisti, ki šele spoznavajo privlačnost adrenalinskih doživetij, kot tisti, ki so teh že dobro vajeni. Zgornji del reke Soče vabi tudi tiste, ki se ukvarjajo s profesionalnim športom, ali pa bi se radi s tem začeli ukvarjati. Tudi tistim, ki bi se na primer želeli naučiti obvladovati kajak, Bovec nudi veliko priložnosti. Nenazadnje pa se tu najde tudi zaposlitev za tiste, ki te dejavnosti obvladajo in so svoje znanje in izkušnje pripravljeni deliti z drugimi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *