Tiskalniki in kartuše Canon ali HP?

Kateri tiskalnik izbrati – to je težko vprašanje. Nekateri prisegajo na eno blagovno znamko, nekateri na drugo, spet tretji pa pri nakupu tiskalnika najprej pogleda, koliko stanejo kartuše zanj. To je zelo pametno, saj na tak način lahko previdimo stroške, ki jih bomo verjetno imeli z našim tiskalnikom in nakupom potrošnega materiala zanj. Kartuše Canon Pixma so recimo relativno poceni, dobi pa se jih skoraj povsod, zato nakup printerja, ki takšne kartuše potrebuje za tiskanje, zagotovo ni napačna odločitev. Sploh če na spletu v različnih review-ih prebereš, da so uporabniki s tiskalnikom zelo zadovoljni.

Reklama za kartuše Canon Pixma

V obdobju, ko sem kupovala nov tiskalnik, sem na vsakem koraku opažala reklamo za kartuše Canon Pixma. Povsod, kamor sem pogledala, so bile na voljo po akcijskih cenah ali v posebni ponudbi, zato je bila cena zanje zelo ugodna. Še posebej ugodno ceno pa so imele v slovenski spletni trgovini, ki ponuja vse za tiskalnike, toner123.si. Priznam, da se mi je mojemu žepu tako zelo prijazna cena najprej zdela kar malo sumljiva. Potem pa sem med raziskovanjem različnih forumov in drugih spletnih strani, na katerih lahko dobiš informacije o tiskalnikih, ugotovila, da so te kartuše pač zelo priljubljene. In da je njihova cena zato nekoliko nižja, saj zanje vlada veliko povpraševanje. Poleg tega sem izvedela, da marsikdo namesto tiskalnika proizvajalca HP, kateremu sem bila zvesta prej, priporoča prav Canon. Odločitev, kateri tiskalnik kupiti, tako sploh ni bila težka.

Kaj pa praksa?

Kartuše Canon Pixma so odlične in se super obnesejo tudi v praksi. Sedaj to vem iz prve roke. Njihova nizka cena tako ni znak slabe kvalitete. Še vedno pa velja, da se jih da dobiti še ceneje od redne cene in da so na voljo tudi kompatibilne kartuše, ki so primerljive originalnim. Vsaj jaz ne opazim nobene razlike ne pri delovanju tiskalnika ne pri kvaliteti tiska. Poleg tega se mi zdi, da eno kartušo lahko uporabljam precej dolgo, preden zmanjka črnila v njej. Če pa do tega vseeno pride, imam zaradi super akcij, ki omogočajo nakup več kartuš naenkrat po še nižji ceni, vedno kakšno še na zalogi za vsak primer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.