Tv spored v sodobni različici

Tv spored v sodobni različici omogoča individualno izbiro izmed vseh ponujenih možnostih. Na kakšen način prebiramo tv spored je odvisno predvsem od ustaljenih navad, sposobnosti uporabe digitalne in druge tehnologije, možnosti dostopa do digitalne in druge tehnologije, od časa in kraja uporabe ter od številnih drugih dejavnikov. Mnogi tv spored prebirajo podobno ustaljeno, kot gledajo televizijski program. Zanj je značilno, da ima določen termin ogleda. Pri tem je čisto vseeno ali gre za neposreden prenos ali ogled s funkcijo časovni zamik. Gledalec se ob določenem terminu usede za televizijski sprejemni, ter si ogleda izbrano televizijsko vsebino. Podobno velja za ogled televizijskega sporeda, ki je opravljen rutinirano v praktično nespremenjenem terminu dan za dnem.

TV programi so razvrščeni po kategorijah
Izgled TV sporeda pri T-2

Moč navade ogleda tv sporeda je železna srajca

Nekateri si tv spored ogledajo tik pred ogledom. Kar pogosto pomeni, da bodo gledali v sporedu najbolj zanimiv program. V tem primeru je najpogosteje uporabljen tv spored v tiskani obliki ali na tablici. Sodobni televizorji omogočajo tudi številne napredne funkcije, za tv spored sta zanimivi snemalnik ter časovni zamik. 7 dnevni zamik omogoča T-2 in pregled TV sporeda

Snemalnik omogoča, da si določeno vsebino posnamemo ter ogledamo praktično kadarkoli v prihodnosti. Časovni zamik obratno omogoča ogled televizijske vsebine, ko je njen neposredni prenos že minil. Časovni zamik je zelo različen, lahko omogoča ogled minuli vsebin za nekaj dni ali za teden. V obeh primerih je lahko osnova za aktiviranje funkcije tv spored. Uporabnik odpre televizijski spored, najde na njem ogleda z zamikom ali snemanja vredno vsebino ter sledi navodilom. Uporaba je enostavna, na razne načine je onemogočeno storiti napake, dodatno lahko pri snemalniku preverimo storjeno. Pri časovnem zamiku je manj možnosti za napake, če pa se zgodijo jih takoj opazimo. Postopek je potrebno zgolj ponoviti, kar največkrat pomeni vrnitev na izhodišče oziroma tv spored.

Velikokrat je bolj kot tv spored, navodila in postopek na televizijskem sprejemniku krivec napačna izbira tipke na daljincu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *