Registracija avtomobila, preprosta in enostavna formalnost

Registracija avtomobila je preprosta formalnost.

Registracija avtomobila je enostavna formalnost iz več razlogov. Postopek registracije avtomobila mnogi že poznajo iz preteklosti, v primeru prvega postopka registracije avtomobila pa je na voljo veliko virov informacij ter oblike pomoči. Ob nakupu novega ali rabljenega avtomobila je možen dogovor, da postane registracija avtomobila formalnost prodajalca. Prodajalec je lahko tudi zgolj vir informacij. Napoti nas na tehnični pregled ter drugače pojasni celoten postopek registracije avtomobila. Nekoliko več formalnosti zahteva registracija avtomobila starejšega od osem let ali registracija avtomobila brez opravljenega tehničnega pregleda.

Avto starejši od osem let mora vsako leto na tehnični pregled, kar je za nekatere slaba za druge manj slaba novica. Tehnični pregled je sicer strošek, vendar se mnogi po ugotovljeni tehnični brezhibnosti počutijo bistveno bolj varni. Pogosto so na prodaj starejši avtomobili s potečeno registracijo ali avtomobili brez veljavnega tehničnega pregleda. Kupec v primeru potečene registracije ali odjave avtomobila razmišlja predvsem o razlogih ter morebitnih stroških. Zgolj na podlagi prejete informacije o odjavi ali preteku registracije je težko soditi. Veliko lažje pa z postavljenim vprašanjem o razlogih ali ogledu. Obstaja možnost povsem logične in razumne odločitve, o čemer pa mora presoditi potencialni kupec. Avtomobili brez veljavnega tehničnega pregleda so posebna zgodba, mnogi jih preprosto izločijo iz kroga potencialih kandidatov za nakup. Drugi pa v tem vidijo večjo pogajalsko moč ter priložnost za ugodnejši nakup. Posebej zahtevna je registracija avtomobila, ki nima veljavnih dokumentov za vožnjo v cestnem prometu. Najmanj zahtevna pa registracija novega avtomobila. V tem primeru ni potrebno opraviti tehničnega pregleda štiri leta po prvi registracij, od četrtega do osmega leta pa vsako drugo leto. Mnoge ponudbe tudi vključujejo celoten postopek oziroma vključujejo vse formalnosti. Kar pomeni, da se kupec iz salona odpelje z registriranim novim avtomobilom.

Registracija avtomobila je lahko formalnost lastnika, lahko pa namesto njega formalnost opravijo druge osebe, preverite več informacij tukaj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *