Z implantati do normalnega ugriza in lepega nasmeha

Implantat nadomešča naravno korenino. Stalne zobe lahko izgubimo iz različnih razlogov. Morda je prišlo do nesreče, hujšega vnetja korenine ali pa zoba preprosto ni bilo. Implantat oziroma je del, ki se nahaja v kosteh in na katerega zobozdravnik namesti protetiko. Narejen je iz titana, ki ga telo ponavadi ne zavrača, zato ne prihaja do vnetij ali gnojenja. Protetični nadomestki izboljšujejo kvaliteto posameznikovega življenja, saj z njimi normalno jedo in imajo obenem čudovit nasmeh.

Postopek vstavljanja v čeljust

Zobozdravnik implantat (Zobozdravstvo Škorjanc) namesti pod lokalno anestezijo, kar pomeni, da pacient celotnega postopka sploh ne čuti. Postopek se začne s pripravo dlesni. Zobozdravnik odgrne dlesen in s posebnimi svedri ustvari luknjo oziroma ležišče za vsadek . Implantati se nato vstavijo v čeljust, čez njih pa se zašije dlesen. Ves proces vstavljanja traja med 30 do 60 minut, odvisno od same zahtevnosti. Potem se začne obdobje celjenja, ki traja tri do šest mesecev. Med celjenjem pacient lahko nosi nadomestni začasni protetični nadomestek, s katerim normalno je in je vizualno podoben njegovim ostalim zobem.

Prednosti implantatov

Implantati so po funkcionalnosti popolnoma enaki, kot naši lastni zobje. Z njimi enostavno grizemo in jemo, brez skrbi glede uničenja ali obrabe. So enostavni za čiščenje in vzdrževanje. Celotni postopek vstavitve je neboleč. Implantata ni potrebno vrtati, plombirati ali brusiti. Zdravi zobje med nameščanjem niso poškodovani, saj se jih nadomestki ne dotikajo. Zaradi nadomestka se vam dlesni ne pogrezajo ali spreminjajo oblike. Nastavek je narejen iz titana, ki ga naše telo hitro sprejme in ne zavrača.

Popolno nadomeščanje enega ali več zob

Implantati popolnoma nadomeščajo enega ali več zob. Namesto enega preprosto vstavijo en vsadek in pri tem ne poškodujejo sosednjih zob, kot se hitro zgodi pri namestitvi mostička. V kolikor vam manjka več zaporednih zob, lahko namesto snemne proteze namestite nesnemne mostičke. Tako zaprete brezzobi del čeljusti in pridobite lep nasmeh. Priskrbite si lahko tudi popolno protezo, pri čemer namestijo štiri ali šest vsadkov, na katere pritrdijo protezo. Slednja se ne snema in je izjemno fiksna.

Leave a Reply

Your email address will not be published.