Zlato nam pomaga v kriznih časih

Ljudje doma pogosto hranimo dragocene predmete. Vemo, da lahko pridejo težki časi in takrat se bomo lahko obrnili nanje ter si z njimi tudi pomagali. Pravijo, da je imeti zlato ena od najboljših investicij. Investicijsko zlato nas bo vedno reševalo, saj je edina konstantna oblika, kjer se njena cena ne spreminja.

Investicijsko zlato ali kot radi rečemo tudi naložbeno zlato se torej splača prav vsakomur izmed nas. V prvi vrsti se namreč zavedamo, da je zlato mednarodna valuta. Prav zaradi tega dejstva ga lahko vnovčimo na različnih koncih sveta. Predstavlja tudi manj tvegano naložbo, ker je torej dober hranilec vrednosti. To velja predvsem v času kriz, npr. gospodarske krize, ali pa ko je finančni trg podvržen nenehnemu gibanju.

Investicijsko zlato je lahko dober vir varčevanja

Zlato je prav tako izredno dragoceno darilo, seveda ob posebnih priložnostih. Za fizične osebe pa je poleg vsega tovrstno zlato tudi oproščeno davka na kapitalski donos in tudi davka na dodano vrednost. Vrednost zlata je torej odvisna od dnevnega gibanja tečajev t. i. plemenitih kovin ter tečajev valut na največjih borzah sveta.

Če torej še nimamo izkušenj in nismo vedeli, da nam investicijsko zlato lahko prinese toliko dobrega, potem je skrajni čas, da pričnemo tudi s tovrstnim nakupovanjem. Na dolgi rok si bomo tako lahko zagotovili finančno varnost. Tudi če nas bo doletela osebna finančna kriza, je v resnici ne bomo občutili. V mislih bomo imeli vedno rešitev, ki bo tudi pri roki. In če dvomimo v to, potem se obrnimo na najbližjega strokovnjaka za zlato, ki nam bo potrdil vse, kar je zapisanega zgoraj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *