Namizni brusilniki za vašo delavnico

Brusilniki so nepogrešljivi pripomočki v delavnicah in pri privatnikih na terenu. Ima različne funkcije, vendar najbolj je osnovna je brušenje določenega materiala. Z različnimi stroji pa dosežemo različne rezultate, tako si lahko olajšate delo.

Namizni brusilniki se večinoma uporabljajo za glajenje manjših delov, tako da lahko dosežemo natančne rezultate. Lahko obdelujemo manjše kovine. Namizni brusilni so prilagojeni da držijo fiksno stanje. Bolj pogosti v uporabnosti pa so kotni brusilniki. Uporabljajo se tudi za rezanje različnih materialov in brušenje. So prenosljivi in lažje uporabljivi z večino opravkov, še posej če imamo na voljo različne nastavke, ki imajo različno trdnost. Za brušenje velikih površin lesa so v pogosti uporabi tračne brusilne naprave. Prilagojeni tako, da lahko delo opravljamo pod pravim kotom. Imajo funkcijo prenosljivosti, tako da so lahko uporabljeni v vsaki delavnici.

Vibracijski brusilniki

Takšne brusilne naprave se uporabljajo za oblikovanje zadnjega gladkega sloja. Primerni so za uporabi pri velikih površinah in se bolj uporabljajo v samem gradbeništvu. Premi brusilniki s pomočjo manjših nastavkov opravijo tudi najnatančnejša opravila, saj z manjšo konico lahko izvedemo vsak manever. Slikopleskarji pri odstranjevanju barve iz sten. Le-te morajo zaradi prašnosti imeti prav poseben sesalnik, da odvaja nevaren prah. S odpaden material pa se pospravlja v predal, ki pa ga kasneje lahko zavržemo.

Delovno orodje se razlikuje med seboj po ceni in uporabnostni funkciji. Povprečna cene enega brusilnika znaša približnih 60€. Več dodatkov ali specialnih lastnosti le povišujejo ceno. Le-te za stensko brušenje, ki običajno vsebujejo v paketu dodatek sesalnik stanejo okoli 150€.

Več o brusilnikih si lahko preberete na https://www.pricaraj.si/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *