Izdelava kvalitetne lesene ograje

Pri zasnovi lesene ograje je potrebno najprej izbrati les. Les se med seboj razlikuje po strukturi, trdnosti, ter barvi. V kolikor imate možnost izberite les iz vaše neposredne bližine. Tako boste ohranili stik z naravo. Z izbiro kvalitetnega lesa bo imela ograja življenjsko dobo tudi do 20 let.

Po izbiri materiala je potrebno izbrati izgled ograje. Na voljo je mnogo slogov, ki se razlikujejo po izgledu ter namembnosti. Ograja ne sme biti previsoko. V kolikor je ograja v Sloveniji višja od 120 centimetrov potrebujete gradbeno dovoljenje. Večina lesenih ograj je visokih 100 centimetrov.

Različni slogi ograj

V kolikor bi želeli več zasebnosti lahko naredite leseno ograjo na kateri so lesene deske tik druga ob drugi. Tako se znebite morebitnih nezaželenih pogledov. Takšen slog ograje je primeren za okoli bazenov, saj zadržuje tudi listje.  Lesena ograja na kateri so lesene deske postavljene na konstrukcijo prečno ter imajo med seboj prostor so primerne za otroke. So pogosto krajše ter se lahko uporabljajo za zadrževanje manjših živali.

Cenovno ugodne balkonske ograje

Sibirski macesen je v zadnjem času postal vedno bolj priljubljen med mizarji. Saj raste v težkih razmerah in je posledično bolj obstojen ter masiven. Za povečanje življenjske dobe lesa, ga je potrebno premazati z barvo. Ko se barva posuši les namažemo še z lakom.  Sibirski macesen je torej primeren za izdelavo lesenih vrtnih in balkonskih ograj. Ograja iz macesnovega lesa je tako cenovno ugodna ter kvalitetna. Lesene ograje so največkrat naravne rjave barve ali bele. Barvo ograje prilagodite vašim željam ter potrebam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *