Kompresijsko perilo, perilo prihodnosti

Za kompresijsko športno perilo ste prav gotovo že slišali. Gre za perilo, ki se od običajnega perila kar precej razlikuje. Največ se seveda razlikujejo po videzu, predvsem pa po svojih lastnostih, ki niso opazne na prvi pogled. Pa si jih kar oglejmo.

Kompresijsko športno perilo ima nekaj glavnih nalog. Prva je ta, da odvaja znoj stran od telesa na zunanjo stran oblačila. Druga naloga takega perila je tudi opora, ki ga le-to nudi samim mišicam in sklepom. Zaradi kompresije je povečan tudi krvni obtok, kar naj bi pomagalo pri športnih aktivnostih.

Še ena izmed pozitivnih lastnosti takega perila je ta, da ob telesu zadržujejo toploto. Dobro ogreto telo je izredno pomembno pri športnih aktivnostih, če pa nam pri tem pomagajo še oblačila, pa še toliko bolje. Seveda pa niso vsa enaka. Poznamo tri razrede kompresije, prvi, drugi in tretji. Razlikujejo se samo v tem, koliko kompresije nudijo določenemu delu telesa.

Na spletu obstaja kar nekaj študij primerov, kjer so dokazali, da ta oblačila zares delujejo in niso namenjena samo izgledu. Trg ponuja različne verzije teh oblačil, za noge, roke, trup, spodnjice in še kaj bi se našlo. Vsekakor vam priporočam, da jih preizkusite sami in se nato odločite. Nekaj kosov teh oblačil si lastim tudi sam. Kakšnih napredovanj pri športu nisem opazil, sem pa navdušen nad odvajanjem znoja in zadrževanjem toplote, kar je še posebej pripravno v zimskih mesecih.

Kupite jih lahko v kateri izmed spletnih trgovin, ali pa osebno. Priporočam vam zadnjo možnost, ker boste oblačila lahko dejansko probali in ugotovili ali se vam dobro prilegajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *