Klubske mizice za vsakogar

Klubske mizice so pomemben člen vsake dnevne sobe. Poleg tega, da nam služijo kot prostor za odlaganje, za najrazličnejše predmete, imajo veliko vlogo tudi kot dekorativni predmet.

 

V vseh trgovinah s pohištveno opremo imamo na voljo nešteto različnih variant, med katerimi lahko najdemo tudi pravo za svojo dnevno sobo. Klubske mizice so na voljo v mnogih izvedbah. Narejene so iz lesa, stekla, kovine ali drugih materialov. Kar se tiče oblike, imamo toliko izbire, da je praktično nemogoče, da ne bi vsak našel tiste, ki mu ustreza.

 

Kadar kupujemo klubsko mizico, se držimo osnovnih pravil. Velikost izberemo glede na velikost prostora, za obliko se odločamo v skladu s tem, kje bo mizica postavljena. Stil klubske mizice naj se sklada s preostalim pohištvom. Če ima dnevna soba bolj domačen videz, se bo zraven podala lesena mizica, k minimalističnemu ali modernemu dizajnu pa bolj sodi steklena.

 

Nekatere imajo še dodatne police, na katere lahko odložimo knjige, revije ali daljinec za televizor. Na sredino mizice lahko, če nimamo malih otrok, postavimo manjši prtič in nanj vazo s svežimi cvetlicami ali suhim cvetjem. Tako v dnevni prostor vnesemo še nekaj svežine in pridiha domačnosti. V primeru otrok je dobro, da ima mizica bolj zaobljene robove, da ne pride do poškodb.

 

Klubske mizice pa so primerne tudi za balkone, pazimo le, da izberemo tako, ki je primerna za zunanji prostor in lahko kljubuje vremenskim vplivom. Pri nakupu upoštevamo, da je balkon po navadi tudi prostor, kjer se družimo ali spijemo kakšno kavo s prijatelji, zato pazimo, da ne izberemo premajhne.