Optimalno delovanje težke gradbene mehanizacije

Vedno se znajdemo v situaciji, ko potrebujemo pomoč težke gradbene mehaniacije. Gradbnea mehanizacija nam omogoča kvalitetno izvajanje vseh del na gradbišču. Stroji so tukaj zato, da nam pomagajo in olajšajo naše delo. A tudi stroji potrebujejo vzdrževanje, saj le s tem dosežemo optimalnost in seveda stalno razpoložljivost. Hidravlično olje je najbolj pogosto uporabljeno sredstvo za prenos moči. Za zagotovitev, da olje ostane na svojem mestu uporabimo še najboljši semering na trgu.

Obstaja velika izbira hidravličnih olj, od konvencionalnih mineralnih olj do sintetičnih ter do takih ki so odporna na ogenj. Ko smo ravno pri besedi ogenj, beseda pri kateri se ponavadi spominmo na gasilce. Tudi slednji uporabljajo hidravlična orodja. Z njimi največkrat delajo, kadar pride do porometne nesreče. Različna orodja kot so hidravlične škarje, teleskopski cilindri in razpirala omogočijo, da ljudi v nastali prometni nesreči rešijo čim hitreje, ter varno.

Težka gradbena mehanizacija je podvržena ogromnim silam obremenitve. Zato mora biti tudi hidravlično olje kar se da najboljše. Dobro olje bo omogočilo tudi separacijo vode, posledično tudi zmanjšanje čaov zastoj. S tem si omogočimo tudi nemoten prenos moči, upoštevajoč, da dodatno zaščito nudijo kvalitetni semeringi. Le ti ščitijo, tesnijo, ter preprečujejo iztekanje olja. Pri izbiri semeringa moramo upoštevati slednje kriterije: vrsta medija za tesnenje, hitrost vrtenja, delovna temperatura, pritisk ter vpliv vstopa nečistoč od zunaj.

Ko enkrat zagotovimo najboljše hidravlično olje ter najbolj primerno oljno tesnilo – semernig, takrat bomo doživeli pravo moč težke gradbene mehanizacije.