Vzajemni skladi, zanesljiva prihodnost

Vzajemni skladi so vsekakor možna zanesljiva prihodnost .

Zanesljiva prihodnost so vzajemni skladi ob dobrem odločanju. Zgolj vzajemni skladi ne more zagotoviti prihodnosti, če pri tem niso izpolnjeni vsi pogoji. Predvsem vzajemni skladi ne sme ogrožati številnih drugih osebnih aktivnosti, kot tudi osebnih koristi. Vzajemni skladi so od primera do primera različno ocenjeni. Nekaterim se zdijo vzajemni skladi smiselna odločitev .

Drugim pa takšna odločitev nima enakega značaja oziroma pomena. Pri tem se velja zavedati, da smiselna odločitev pomeni predvsem zavedanje vsega kar takšna alternativa prinaša. Vsi, ki se jim takšna alternativa ne zdi smiselna pa so pri razlogih zelo različni. Med njimi je tudi veliko takih, ki bodisi ne poznajo lastnosti ali pa se nočejo v lastnosti poglabljati. Veliko vlogo pri razlogih in odločitvah igra tudi javno mnenje. V tem je nemalokrat tudi veliko napačnih informacij.

Ljudje se potem na podlagi napačnih informacij tudi odločajo. Kar je posebno v današnji informacijski dobi nesmisel. Sama odločitev je lahko od primera do primera različno dobro utemeljena. V informacijski dobi so možnosti za dobro utemeljitev velika. Informacije dobimo na eni strani od ponudnikov ter raznih drugih virov, ki so s ponudnikom povezani. Zanje lahko rečemo, da niso neodvisni viri. Kar pomeni, da je poglavitni cilj informacije motivacija za odločitev. Ker želimo imeti dobro odločitev, se bomo poleg takšnih informacij, želeli seznaniti z informacijami, ki so neodvisne.

Med vsemi informacijami neodvisne brez težav ločimo od tistih, ki so povezane z ponudnikom in je njihov poglavitni cilj motiviranje odločitev. Neodvisne informacije poleg dobrih lastnosti prikazujejo tudi manj dobre lastnosti. Vsak človek, ki je preudaren, bo takšne informacije z veseljem sprejel. Zaveda se, da že čisto osnovna logika sporoča prisotnost dobrih in slabih lastnosti pri praktično vsaki stari. Na tem tudi temeljijo številne znanosti. Sama ekonomija je ena takšnih.

Vzajemni skladi so odločitev, katero sklenimo preudarno.