Hujšanje, zavedanje zdravja

Hujšanje je zavedanje zdravja ter njegovega pomena za kakovostno življenje.

Zavedanje zdravja lahko hujšanje izboljša. Dokler hujšanje ne narekuje sprememb je zavedanje zdravja navadno manjše. Ko se pojavi hujšanje začnemo o zdravju drugače razmišljati. Samo hujšanje nas prisili k razmišljanju, da zdravje ni nekaj samoumevnega, ampak je potrebno veliko koristnega storiti za njegovo izboljšanje. Zdrav človek pa tega ne stori, dokler se ne sooči s posledicami svojega ravnanja. Lep primer posledic je hujšanje. Odločitev niti najmanj ni napačna. Vedno je čas za nov začetek oziroma spremembe na boljše. Pri tem ni nujno, da posežemo le na izboljšanje zdravja. Lahko nam odločitev prinese pozitivne spremembe na področju urejenega dnevnega ritma.

Človeški dnevni so velikokrat mešanica neurejenih in neusklajenih aktivnosti. največja napaka sodobnega človeka je, da svoje aktivnosti ne prilagaja zdravju oziroma svojemu organizmu primerno, ampak bolj misli na svoje profesionalne in druge aktivnosti. Največja razlika se kaže v prioritetah. V primeru, da bi se človek znal odpovedati aktivnosti na račun boljšega zdravja, bi to govorilo o tem, da zna poskrbeti za svoje zdravje in mu nikakor ni vseeno v kakšnem zdravstvenem stanju je. Obratno pa človek danes počne z večjo usmerjenostjo v profesionalne in druge aktivnosti. Posledično imamo številne zdravstvene in druge težave prisotne.

Pri tem je na drugi strani malo potrebnega, da se stvari izboljšajo na bolje. Urejenost dnevnega ritma je ena od prioritet, ki bi si jim moral marsikdo vzeti k srcu. Dnevni ritem zdravega človeka je razdeljen na tri dele, vsak od njih pomeni pomembna delež zdravega življenje oziroma pogojev za zdravo življenje. Trije deli so med seboj tesno povezani, saj eden drugega omogočajo in podpirajo. Aktivni del dneva tako zahteva počitek, ki človeku regenerira potrebno energijo.

Hujšanje je aktivnost, ki prinaša številne pozitivne lastnosti, zato ga velja vnesti v svoje dobre in koristne navade ter dnevne aktivnosti.