Skrb za naše jeklene konjičke

Avto zna voziti vsak, ki ima vozniški izpit, le malokdo pa ve kako dejansko poskrbeti za vozila, da bodo le ta delovala tako, kot je treba. Avto je potrebno vzdrževati tako odznotraj, kot tudi odzunaj. Večkrat mesečno je potrebno preveriti stanje tekočin v avtu, pa naj bo to hladilna tekočina ali pa motorno olje. Redno je potrebno preverjati tudi tlak v gumah, ta naj bo takšen, kot vam ga navaja proizvajalec avtomobila, običajno podatke o tlaku gum najdete na notranji strani pokrova za gorivo pri avtomobilih.

Prav tako pa je potrebno preverjati tudi varovalke za avto, do teh lahko precej enostavno dostopate na armaturni plošči. Če imate kaj znanja o avtomobilih lahko precej stvari postorite tudi sami, za to pa je potrebno kar nekaj ročnega orodja, kakšen vijačni kompresor, velika miza, avto dvigalo in podobno. Manjša popravila lahko z lahkoto opravite sami, za večja popravila pa vam svetujem, da se obrnete na katerega izmed avtomehanikov.

Tu pa je še klimatska naprava, to je potrebno redno polniti in menjavati filtre, saj le tako lahko zagotovimo njeno pravilno delovanje in dotok svežega in hladnega zraka v naš avto. Ne smemo pa pozabiti tudi na zunanjost in notranjost avtomobila. Le v čistem avtu lahko vozimo udobno in sproščeno, ter smo pozorni na cesto in promet, kar pa je najpomembneje. Avto namesto vas lahko precej učinkovito operejo v avtopralnici, pri tem pa boste prihranili kar nekaj časa. Če imate dovolj denarja pa se lahko odločite tudi za globinsko čiščenje notranjosti.