Pametni telefon, zahtevna odločitev

Pametni telefon je zahtevna odločitev . Zahtevna odločitev je pametni telefon ob nakupni dilemi zaradi številčne ponudbe. Nakupna dilema je izkušnja mnogih, ki jim je pametni telefon koristna naprava v vsakdanjiku. Danes je pametni telefon na trgu pogosto prisoten. Izbira, ki jo nudi pametni telefon je zelo velika. Posledično ima pametni telefon številne konkurente.

Na ta način se preko boja za kupca odvihajo številne spremembe. Predmet nakupa, ki je nov ali na trgu prisoten malo časa ima številne prednosti, za kupca pa tudi slabosti. Proizvajalec oziroma trgovec ve, da so novosti magnet za kupce. Predvsem tiste, ki želijo novost takoj. S tem pa se zapira možnost za dober nakup racionalnega kupca. Ta ve, da novost ne bo trajala večno, v mnogih primerih je razmeroma kratkotrajna. Preprosto zato, ker konkurenca ne spi, ter bo kmalu ponudila konkurenčno novost. Zato pa racionalen kupec ve, da je edina možnost počakati ugodnejši trenutek. Trgovec namreč določeno obdobje ne bo znižal vrednosti, ker je zanjo dovolj zainteresiranih kupcev. Po preteku tega obdobja oziroma takrat, ko kupcev za točno določeno vednost zmanjka, se vrednost prilagodi. Za racionalnega kupca takrat nastopi primeren čas. Seveda je to racionalen nakup za kupca, ki želi hkrati imeti razmeroma nov in sodoben predmet nakupa. Obstaja tudi drugi racionalen nakup, ki pa je racionalen predvsem z vidika investicije, z vidika novosti oziroma sodobnosti pa to ni. Gre za nakup ob koncu tržne dobe.

Predmet nakupa je na trgu že veliko časa, konkurenca je že zdavnaj ponudila konkurenčne novosti, proizvajalec pa je že uveljavil naslednike ali pa so na poti. Takšen nakup je z mnogih vidikov dober nakup. Seveda pa mora v istem hipu, ko se mu zdi predmet nakupa dober nakup, odmisliti sodobnost, naprednost ter številne podobne lastnosti. Ki so seveda domena novejših modelov, po seveda višji ceni. Pametni telefon je želja mnogih.