Portugalska za vse

Portugalska je evropska dežela . Spada med pomorske dežele. Pomorska preteklost države je bila bogata in zanimiva. Portugalska se je v svetovno zgodovino zapisala, kot dežela raziskovalcev novih delov sveta. dežela Portugalska je pri tem zgolj izkoristila svoj potencial. Ker je dežela imela naravne danosti z morsko obalo, so se tamkajšnji prebivalci lahko skozi zgodovino naučili vse, kar je potrebno vedeti in znati za plovbo čez neznane oceane.

Osvajanje in naseljevanje dežele je potekalo postopoma. Ker je bilo ozemlje zanimivo so se na njem za krajši ali daljši čas zgodovine ustavljali različni narodi in ljudstva. Postopoma se je Portugalska razvila v pomembno velesilo v kolonialnih časih. Na mnogih celinah najdemo še v današnjih dneh imena in druge priče prisotnosti portugalskih pomorščakov in osvajalcev. Danes lahko Portugalska ponudi mnogo zanimivih izkušenj sodobnim osvajalcem dežel. to so turisti. Vsak turist išče sebi najbolj primerne košček sveta. Portugalska mu lahko nudi veliko zanimivega. Ter s tem potrdi njegov obisk oziroma ga zanj navduši. V prvi vrsti je Portugalska zanimiva zaradi vremena. V nekaterih delih dežele temperatur pod ničlo ne poznajo niti v najhladnejših delih leta. Kar pomeni idealne razmere za vse, ki želijo prezimiti v toplejših krajih. Ideja že dolgo ni skrivnost. Mnog raje kot plačujejo za ogrevanje svojih domov v hladnih celinskih delih Evrope, odjadrajo v toplejše kraj. Iberski polotok je več kot idealen za takšne sorte turiste. Seveda pa večina izbere poletne mesece. Za ljubitelje pripeke je dežela pravi magnet.

Prijetno s koristnim pa lahko deželo za svojo destinacijo izberejo tudi vsi, ki jim pretirana vročina ne prija. Takšni turisti lahko izberejo čas izven glavne turistične sezone. Pomladni meseci zanjo biti zanje že povsem dovolj topli ter prijetni za bivanje. Investicija v takšne počitnice je manjša, doživetja pa toliko boljša z turistom ustreznimi vremenskimi razmerami. Portugalska lahko navduši tako ljubitelje zime, kot poletja.