Nasveti za izbiro poročnega fotografa

Biti poročni fotograf ni ravno enostavno opravilo, težka pa je tudi izbira primernega poročnega fotografa za fotografiranje vaše poroke.

V primeru, da planirate poroko, ste se zagotovo že vprašali o tem, katerega poročnega fotografa izbrati. Zatem, ko se torta razreže ter šopek poleti v zrak, vam kot spomin na poroko ostanejo le fotografije. Poročni fotograf mora vsekakor biti dovolj izkušen, da opravlja fotografiranje poroke, poleg velikega teoretičnega znanja o fotografiji, pa mora biti podkovan tudi na drugih področjih, saj se mora danim razmeram hitro prilagoditi. Lahko si ogledamo kar nekaj najbolj pogostih napak, ki jih ljudje pri izbiri poročnega fotografa delajo. Merilo za to, ali je fotograf ali poročni studi dober, vsekakor ni to, koliko porok na letni ravni opravijo. Tudi veliki popusti, ki jih lahko zasledite kje na spletu niso ravno kredibilno merilo, saj običajno dobri fotografi ne rabijo dodatne promocije v obliki popustov. Fotografiranja porok naj ne opravi kdo izmed vaših znancev, če se izrecno ne ukvarja s poročno fotografijo, saj lahko to odločitev še kako obžalujete v prihodnosti, glede na to, da bodo poročne fotografije edini spomin na enega izmed najlepših dni v vašem življenju.

Po tem, ko boste že imeli vsaj okvirno izbrane vaše fotografe, pa jih povprašajte tudi o tem, na kakšen način boste slike dobili. Lahko bo to poročna foto knjiga, lahko bodo to le slike naložene na USB ključ, nekateri vam bodo izdelali album in tako naprej. Pri izbiri poročnega fotografa ne varčujte, saj vas bodo te slike spremljale celo življenje.