Žari, središče zabave

Žari so središče zabave . Središče zabave so žari, ker se okrog njih velikokrat tre množica lačnih gostov. Gurmanski užitki so pri tem v veliko primerih odvisne od mojstra, ki za žarom ustvarja. Žari sami po sebi lahko nudijo boljšo pripravo hrane. Seveda morajo biti žari temu primerno izbrani. Žari morajo biti tudi primerno uporabljeni.

Mojstre žara velikokrat opazujemo, priprava hrane se nam zdi enostavna. Ko se sami preizkusimo je velikokrat zadeva drugačna. Žari nam mogoče niso ustrezni. Sicer pa velja pravilo, da se mojstrstvo pridobi z izkušnjami. Žari pri tem pomagajo, zato je pametno dobro in modro izbirat. Vsem z izkušnjami ne bo težava pravilen izbor. Vedo kakšne so dobre lastnosti iz preteklosti, ter katere lastnosti v preteklosti niso bile najboljše. Velikokrat želijo te lastnosti izboljšati v največji možni meri. Poleg izboljšanja lastnosti je za izkušeno pomembno tudi soočenje z novostmi. Mnoge novosti prinašajo boljše rezultate priprave hrane. Novosti so zelo raznolike, prinaša jih napredek tehnike ter uveljavitev novih spoznanj s področja priprave hrane. Za osebe, ki posebnih izkušnje nimajo je izbira bolj zahtevna. Marsikatere lastnosti so jim neznanka. Dober vir informacij o tem, kateri žar je zanje najbolj primeren, so predvsem neodvisni viri informacij. Neodvisni viri informacij so tisti, ki prinašajo celotno sliko določenega izdelka.

Tako imamo poleg dobrih, tudi manj dobre lastnosti navedene v celotni oceni. Dobre in manj dobre lastnosti so prepoznavne. Nekatere lastnosti, ki niso najboljše lahko pomenijo tudi boljšo kvaliteto priprave hrane. Takšna lastnost je višina investicije. Običajno višja investicija pomeni tudi višjo kvaliteto priprave hrane. Vendar v kvaliteti in višini investicije ni vse. Mojstri žara bodo znali tudi pri zelo osnovnih modelih izkoristiti vse zmožnosti. Pri tem ne gre za nič drugega kot množico izkušenj, ki lahko veliko kakovost hrane pripravi na zelo osnovnem žaru. Žari so na voljo v zelo različnih lastnosti, katere pa mora kupec prepoznati kot njemu primerne.

Več o tem