Imunski sistem moramo krepiti

Imunski sistem vsekakor moramo krepiti .Krepitev imunskega sistema spada med življenjsko pomembne funkcije . Imunski sistem lahko krepimo na več načinov. V prvi vrsti imunski sistem krepimo z dobro prehrano. Kako dobra prehrana vpliva na imunski sistem lahko sami najbolje opazimo. Dovolj je, da se zavedamo občutkov, ki smo jih bili deležni v primeru ene prehrane napram druge. Razlike so v boljšem počutju, večji energiji, boljši odpornosti na mraz in mnoge podobne razlike. Imunski sistem lahko krepimo tudi z redno telovadbo.

Redna telovadba nam omogoča, da se telo bolje oskrbuje s krvjo in kisikom. Oskrba in vnos kisika v kri je ena osnovnih sposobnosti organizma. To aktivnost pospešujemo z boljšo telesno vadbo. Imunski sistem lahko krepimo tudi z zagotavljanjem dovolj obsežnega počitka. Obsežen počitek pomeni, da organizmu zagotovimo dovolj časa, za obnovo sposobnosti. Dnevne aktivnosti moramo temu primerno razporediti. K sreči je dan prikladno moč razdeliti na tri enakovredne dele. Tako imamo delo, prostočasne aktivnosti in počitek. Načeloma naj bi človek po tej logiki spal osem ur. Vendar je ta vrednost lahko optimalno določena od osebe do osebe različno. Tako imajo lahko nekateri več spanja, drugi manj, če se hočejo dovolj dobro naspati. Zelo pomembno je tudi, da je čas spanja optimalno razporejen. Imunski sistem krepimo tudi z izogibanjem negativnih vplivov iz okolice. V današnjem času negativni vplivi niso redkost, zato jih velja prepoznati, ter aktivno odpravljati.

Tipičen primer negativnega vpliva na naš imunski sistem je stres. V sodobnem času je stres prepoznaven že nekaj desetletji. Vseeno pa, kljub zavzetim aktivnostim, ni odpravljen. Odpravljanje stresa je aktivnost, katere rezultati družbe delijo na bolj ali manj humane. Humane družbe se s stresom aktivno spopadajo že vrsto let, zato ga tudi bolj intenzivno odpravijo, posledično je manj prisoten. Imunski sistem velja krepiti na mnoge priročne in dostopne načine, ki jih imamo v vsakem okolju dovolj.

http://www.arspharmae.com/info/zdravstveni-nasveti/pomembnost-zdravega-imunskega-sistema-pri-raku.html