Kolesarski trenažerji

Trenutno se nas zima še kar oklepa, čeprav gre že proti koncu, a zunanje temperature še vedno niso idealne za kolesarje, med drugimi pa je tudi cesta polna peska in soli, kar kolesarjenje še otežuje. Če ste med letom veliko kolesarili je vsekakor škoda, da forme nebi vzdrževali še čez leto. V fitnesu sicer lahko vadite, vendar tam pridobljena moč z kolesarjenjem nima kakšne velike veze. Trenažer pa je ena izmed naprav, s pomočjo katere lahko vaše kolesarske navade preselite tudi v notranjo in tako skozi celo leto vzdržujete vrhunsko formo, seveda pa je trenažer primeren tudi za rekreativce.

Vsekakor je vadba z trenažerji postala zelo priljubljena, sploh v zadnjih letih, ko se je cena naprav nekoliko znižala, te pa so postale veliko bolj učinkovite in bolj vzdržljive. Kakšno napravo boste kupili je povsem odvisno od vaših preferenc, če naprimer živite v bloku, bo vaš cilj kupiti tako napravo, ki ne bo prav glasna, saj s tem ne boste motili sosedov. Če ste v hiši je prav vseeno koliko glasna je vaša naprava, saj jo lahko postavite na mesto, kjer z vadbo ne boste motili nikogar. Cenovni rangi trenažerjev so zelo različni, cene se začno tam nekje pri slabih 200€ segajo pa lahko do več tisoč evrov. Seveda če ste popolni začetnik bo čisto dovolj osnovna naprava, da boste sploh videli, če vam ustreza, ko pa boste napredovali pa se lahko odločite za katero izmed boljših naprav.

Trenažerje lahko kupite v kateri izmed specializiranih trgovin na spletu ali pa kje v vaši bližini. Nakup prek spleta je popolnoma brez tveganja, saj imate na spletu podrobne opise vseh izdelkov, zraven pa so tudi slike. Svetujem vam, da pred nakupom povprašate katerega izmed prodajalcev, saj so ti precej izobraženi na svojem področju, v večini pa gre za zagrizene kolesarje, ti vam bodo svetovali tako, da bo za vas najbolje.