Vrtno pohištvo odličnost okolice doma

Vrtno pohištvo je pohištvo okolice doma . Ima podobne lastnosti, kot pohištvo za notranjo opremo doma. Poglavitna razlika je v odpornosti na vplive iz okolice kot so dež, temperaturne razlike,sonce in podobno.

Materiali iz katerih je vrtno pohištvo narejeno so les, razne kovine, plastične mase in razne kombinacije vseh naštetih materialov. Pri tem je kupcu prepuščena neomejena možnost izbire kombinacij materialov. Poznamo razne kombinacije lesa in kovine, ter druge kombinacije materialov iz katerih je vrtno pohištvo narejeno. Kombinacije materialov se uporabljajo predvsem zaradi poudarjanja določenih pozitivnih lastnosti posameznih materialov. Pozitivne lastnosti posameznih materialov so lahko estetske narave, razne uporabne in praktične lastnosti, lahko pa se tičejo samih proizvodnih postopkov.

Vrtno pohištvo največkrat predstavljajo elementi kot so vrtne mize, vrtni stoli, vrtne garniture, vrtni ležalniki in vse ostalo vrtno pohištvo, ki je namenjeno opremi zunanjosti doma oziroma drugega objekta. Lastnosti, ki jih vrtno pohištvo mora imeti so z uporabnega vidika praktično enake pohištvu za notranjo opremo doma. Pomembna razlika je v sami izvedbi in materialih, ki morajo skozi čas kljubovati vremenskim vplivom ter hkrati ohranjati vse uporabne lastnosti. V ta namen se v postopkih od zamisli, prek razvoja v razvojnem oddelku do same izdelave uporabljajo različni materiali, konstrukcijski prijemi ter zašita. Vrtno pohištvo je mogoče izdelovati v različnih izvedbah, oblikah, oblikovalskih prijemih in vseh drugih proizvodnih namenih in postopkih. Cilj vseh razlik v proizvodnem in razvojnem procesu je v največji možni meri zadovoljiti kupca. Kupec se pri izbiri raznih oblik, oblikovalskih in proizvodnih prijemov naslanja predvsem na svoj okus, pričakovanja, zahteve in želje. Vrtno pohištvo se mora v veliki meri prilagajati in ujemati z okolico doma oziroma drugega objekta v praktičnih, uporabnih in estetskih lastnostih. Praktične, uporabne in estetske lastnosti se morajo med seboj kar najbolje ujemat, dopolnjevati in združevati v uporabno lastnosti.
Vrtno pohištvo bo na tak način najbolje služilo svojemu namenu.

Vir: http://www.vrtno-pohistvo.si/