Ali se zavarovanje za tujino splača?

V nasprotju z nekaterimi trditvami, ki so lahkomiselne, bo previdna oseba, ko se bo odpravila v tujino, sklenila zavarovanje za tujino in s tem obvladala precejšnjo mero tveganja, ki je povezano s finančno izgubo v primeru medicinske oskrbe. Predvsem takrat, ko odhajamo v kakšne bolj eksotične kraje, kjer države in delovanja njenega zdravstvenega sistema ne poznamo, je smiselno, da se čim bolj zavarujemo. In prav zavarovanje za tujino nam pri tem lahko pomaga.

V vsakdanjem življenju je žal tako, da nikdar ne moremo vedeti, kdaj nad nami preži nesreča. Verjetnost, da se nam bo zgodilo nekaj, kar bo rezultiralo v poškodbi ali obolenju, je višja, kot si nekateri predstavljajo ali pa želijo priznati. Že preprost sprehod po stopnicah, se lahko konča izjemno slabo, v nekaterih primerih pa celo tragično. In dejansko je zavarovanje za tujino še bolj smiselno kot zavarovanje doma. Najbolj previdni bodo vedno razmišljali tako, da najprej obvladajo tveganje tam, kjer so najbolj izpostavljeni, šele nato pa tam, kjer so manj izpostavljeni.

Ko sklepate zavarovanje za tujino, bo ena odvisna od precej parametrov, ki jih je potrebno upoštevati. Zato je smiselno, da pripravite informativni izračun zavarovanja, s katerim boste dobili dobro sliko o tem, kaj je potrebno upoštevati, ko sklepamo zavarovanje za tujino. Kadar pripravljate informativni izračun, nič ni obvezujoče. Tudi če vam pri tem pomaga zavarovalniški agent, je to le način, kako poskuša povečati prodajo in to ni del storite, za katero je potrebno plačati. Bodite torej čim bolj pozorni na to, kaj piše v pogodbi za zavarovanje za tujino. Poznati in predvsem razumeti morate vse člene, ki določajo, katere škodne dogodke zavarovanje pokriva. Če nečesa niste prav razumeli, je po podpisu in plačilu premije, prepozno. Berite tudi drobni tisk, saj se v njem mnogokrat skrivajo zelo pomembne in zgovorne informacije, ki jih je potrebno vedeti, preden odpotujete.

http://www.vzajemna.si/zavarovanja/tujina/