Vietnam, azijski biser, ki ga je vredno odkriti

Vietnam je socialistična država, ki se nahaja v Jugovzhodni Aziji. Če smo bolj natančni, se Vietnam nahaja na otoku Indokina in sicer na vzhodnem delu. Po številu prebivalstva je država kar velika, saj v njej prebiva 85 milijonov ljudi. Pri čemer je najbolj naseljeno prav njeno glavno mesto Hanoj.

Med turističnimi destinacijami, ki jih ponuja Vietnam, je Hanoj ena izmed najbolj priljubljenih. To je prekrasno mesto, ki je okrog in okrog obdano z vodnimi viri, ki predstavljajo prave naravne bisere. Tak primer je recimo Rdeča reka, ki se nahaja na vzhodu, in pa seveda jezero Hoan Kiem, ki se nahaja na zahodu. Jezero se nahaja v samem mestnem jedru, na njegovi sredini pa stoji otoček z želvjim stolpom. Vietnam je dežela, ki je polna mitov in legend. Tudi omenjeno jezero je dobilo ime po eni izmed njih. Iz jezera naj bi namreč pred tisočletjem priplavala želva, ki je vietnamskemu cesarju prinesla meč, s katerim je premagal kitajsko vojsko. Želvji stolp je v bistvu tempelj, ki je posvečen zlati želvi, ki so jo v preteklosti imeli za svojo zaščitnico.

V mestu Hanoj je nekaj najlepših znamenitosti, ki jih ponuja Vietnam. Nujno si morate ogledati mestno palačo, v kateri so vladali številni dvorjani, posebna mestna vrata, razni muzeji in arheološki ostanki na prostem. Vietnam je država, ki navkljub temu, da ima socialistično politično nomenklaturo, ima tudi globoko religiozno kulturno dediščino. Prevladuje posebna oblika budizma, ki je nastala na podlagi več različnih ver: budizma, konfucionizma, taoizma in lokalnega animizma. Tudi danes bodo obiskovalci, ki se bodo odločili, da obiščejo Vietnam, začutili, kako so ljudje še vedno potopljeni v starodavne tradicije in verovanja.

Vietnam je pravi azijski biser, ki ga morate obiskati, če želite preživeti nepozabno izkušnjo. Valutno razmerje je ugodno, kar omogoča, da si lahko privoščite skoraj vse, kar si vam bo srce poželelo.