Kako lahko podjetje uporablja portal za zaposlovanje

Ste se že vprašali, kako vam lahko portal za zaposlovanje pomaga pri učinkovitejšem objavljanju prostih delovnih mest? Odgovorov na to vprašanje je več, saj vam portal za zaposlovanje lahko pomaga na različnih nivojih. Med najbolj izpostavljene rešitve, ki jih ponuja portal za zaposlovanje, je možnost ciljnega oddajanja oglasov za prosta delovna mesta. Pomislite recimo na fizično oglasno desko, ki ima enega za drugim objavljena prosta delovna mesta. Gre za nepregleden blok teksta, v katerem se iskalci takoj izgubijo. Iz njega je izjemno težko filtrirati tiste oglase, ki so dejansko relevantni in bi iskalce zaposlitve utegnili zanimati. S podobno težavo se lahko srečajo iskalci tudi na spletu. Vendar pa jim kvaliteten portal za zaposlovanje takšne težave prihrani.

Vsak portal za zaposlovanje, ki daje kaj nase, ima v iskalniku vgrajeno opcijo za filtriranje zaposlitvenih oglasov. Filtri so lahko različni: kraj dela, področje dela, zahtevana stopnja izobrazba, poznavanje jezikov itn. Iskalci zaposlitve lahko izberejo različne filtre, ki čim bolj opredelijo delo, ki so ga pripravljeni sprejeti ali pa so zanj kvalificirani, izključijo iz zadetkov pa vse tiste oglase, ki iskalnim kriterijem ne ustrezajo.

Takšen ciljni način iskanja prostih delovnih mest, ki ga omogoča portal za zaposlovanje, je eden izmed večjih pridobitev. Prav zaradi hitrega in preglednega iskanja so portal za zaposlovanje postali tako priljubljeni. Nekateri portal za zaposlovanje pri nas imajo na sto tisoče aktivnih uporabnikov, kar je privlačno tudi za zaposlovalce, saj takšna baza predstavlja velik trg dela, kjer lahko dobijo najboljši kader.

Podjetjem, ki iščejo nove sodelavce, lahko portal za zaposlovanje ponudi dostop tudi prek baze življenjepisov. Tisti portali, ki omogočajo vnos življenjepisov, dopuščajo delodajalcem, da prebirajo in se sami odločajo za vzpostavljanje kontakta z iskalcem zaposlitve, ki bi jih utegnil zanimati. Zato je pomembno, da iskalci zaposlitve pripravijo tudi privlačen in kvalitetno napisan življenjepis, saj jim lahko to znatno poveča možnosti pri iskanju dela.