Primerjava ročnega in avtomatskega čiščenja vozil

Primerjava ročnega in avtomatskega čiščenja vozil

Včasih je odločitev, ali bi vozilo očistili ročno ali pa raje avtomatsko, kar težka. Tako ročno kot avtomatsko čiščenje vozil imata svoje prednosti in slabosti. Kadar se znajdemo v dilemi, kakšno čiščenje bi privoščili svojemu avtomobilu, se odločimo za primerjanje obeh možnosti. Torej, kakšna je primerjava ročnega in avtomatskega čiščenja vozil?

Ročno čiščenje vozila lahko opravimo sami doma in sicer s pomočjo primerne gobice, čistila oziroma šampona za avto in pa velike količine vode. Vozilo na zunanji strani očistimo z gobico in čistilom ter splaknemo z vodo. Čiščenje je tako precej enostavno, vendar pa zahteva nekaj energije in časa ter seveda tudi veliko vode, kar ni najbolj ekološko. Tudi notranjost avtomobila lahko očistimo ročno, ravno tako s primerno opremo in čistilom. Iz lastnih izkušenj se mi zdi, da ročno notranje čiščenje vozila vzame precej več časa kot ročno čiščenje zunanje strani. Za ročno čiščenje se odločim predvsem takrat, ko imam dovolj časa in volje.

Lahko bi rekli, da je avtomatsko čiščenje vozila kvalitetnejše, saj se pri ročnem čiščenju v gobi lahko zadržujejo razni delci in bakterije, ki ne bodo vozila očistili tako kvalitetno kot sodobne naprave. Avtomatsko čiščenje vozila je seveda dodaten strošek, vendar pa imate stroške tudi z ročnim čiščenjem. Obisk avtopralnice je precej enostaven in čiščenje tam je hiter, a učinkovit postopek. Za avtomatsko čiščenje vozila se sama odločim takrat, ko nimam časa ali pa takrat, ko si želim, da je moje vozilo zares čisto in sijoče. Premislite o tem, kakšno čiščenje vozila vam najbolj ustreza.