Široka ponudba Nike športne opreme

Nike športna oblačila so ena izmed najbolj razširjenih med profesionalnimi in rekreativnimi športniki. Pri nas so posebej priljubljene tekaške hlače iz sintetičnih materialov, ki imajo to posebno lastnost, da se izjemno hitro sušijo. Med tekom, ki je za telo precej obremenjujoča fizična aktivnost, se telo precej znoji, zato bombažne športne hlače mnogim ljudem niso najbolj prijetne in praktične.

Nike je s tekaškimi hlačami rešil ta problem tako, da je zasnoval sintetično tkanino, ki zelo učinkovito prenaša vlago navzven, zaradi česar so tekaške hlače med tekom suhe. Pomembna pridobitev tega sistema je, da se v tekaških hlačah ne nabira znoj, zato je stik s kožo bolj prijeten, če se tekač ustavi, ga ne mrazi.

Nike je s podobnimi materiali izdelal tudi druga športna oblačila. Tekaške majice in spodnje perilo iz materialov, ki oddajajo vlago v okolico omogočajo povsem drugačno, boljšo športno izkušnjo kot običajna bombažna športna oblačila.

Poleg tekaških športnih oblačil Nike izdeluje športna oblačila tudi za druge športe. Vsi ti izdelki spadajo v višji kakovostni razred, kar dokazuje prisotnost te blagovne znamke tudi v profesionalnem športu.

Med bolj prepoznavnimi športnimi izdelki, ki jih proizvaja Nike lahko uvrščamo superge. Nike je na tem področju vedno ustvarjal trende, ki so jim sledili tudi drugi proizvajalci športne obutve. Izbiramo lahko med supergami za tek, nogomet, košarko, dvoranske športe itn.

Zelo priljubljeni so tudi modeli superg za prosti čas, ki jih številni uporabljajo za sprehode v naravi, hitro hojo in tudi med vsakodnevnimi opravili in dejavnostmi. Nike obuvala so izjemno trendovska in določeni modeli so dizajnirani tudi kot modna obuvala. Omeniti velja tudi Nike natikače in sandale, ki so odlična izbira za poletni čas.

Ti modeli zagotavljajo odlično zračnost stopala, poleg tega pa so izjemno udobni za hojo. Na voljo so tudi Nike natikači in sandali, ki so namenjeni rekreaciji, kot so pohodi po pešpoteh in drugih manj zahtevnih terenih.

Zakaj je tek tako priljubljen

Človek je tek odkril že zelo zgodaj, takrat je zagotavljal preživetje. Danes je predvsem rekreacijska aktivnost , ki navdušuje množice. Zakaj tek navdušuje množice, bi izvedeli z zastavljenim vprašanjem vsakemu tekaču posebej. Na splošno pa velja, da gre za zelo enostaven in učinkovit šport. Začetniško tekaško opremo ima večina ljudi v razvitem svetu že v svoji garderobni omari, potrebno je zgolj začeti teči.

Učinkovitost teka se kaže v porabljenem času za določene učinke v primerjavi z drugimi športi. Slovenija je nadalje dežela, ki jo krasi izjemno naravno okolje, površin za tek v izjemno lepem naravnem okolju je na pretek. Bolj napredni posamezniki, pa tek izkoriščajo tudi v druge namene. Znojenje je eden od načinov razstrupljanja, tek je zelo primeren šport za takšne cilje. Mnogi zato tečejo takrat, ko čutijo potrebo po bolj intenzivnem znojenju. Intenzivnost pospešujejo z pitjem tekočine, ter na ta način poskrbijo za hitrejše in učinkovitejše čiščenje telesa.

Poznamo tudi posameznike, ki tek izkoriščajo z namenom sprostitve, prevetritve misli ter v razne podobne namene. Vsi poznamo izraz, prevetriti misli, premisliti in podobno. Mnogi v ta namen uporabijo tekaško aktivnost, ki jim omogoča razmišljanje daleč stran od obremenjujočega, stresnega okolja. Med tekači so tudi posamezniki, ki preprosto vedo, da morajo gibati za dobro zdravje.

Tek pa izberejo, ker jim v najkrajšem času nudi največ učinkov. Zato se po teku lahko posvetijo svojim profesionalnim ali prostočasnim aktivnostim. Vse več pa je tekačev, ki imajo cilj tekmovati na izbrani tekaški prireditvi, preteči določeno razdaljo ali imajo druge bolj jasne tekaške cilje. Tekaških prireditev je iz leta v leto več, lahko bi rekli, da se množijo kot gobe po dežju. V Sloveniji bi težko dobili kraj ali območje, ki nima vsaj enkrat letno tekaško prireditev.

Tek je izredna priložnost za začetek zdravega življenja s konstantnim, intenzivnim in aktivnim gibanjem.

Asics Gel-Kinsei modeli tekaških copat

Asics je športna znamka, ki se je v zadnjih letih uveljavil tudi v Sloveniji. V ponudbi imajo različne izdelke, ki so namenjeni rekreaciji, profesionalnemu ukvarjanju s športom, prostemu času in drugemu. Vendar pa niso priljubljeni le njihovi športni artikli, ampak tudi razna modna oblačila, ki so nekoliko bolj športno orientirana.

Na vseh področjih se je Asics izkazala kot zanesljiva znamka, vendar pa velja še posebej izpostaviti njihov športna obuvala, ki že vrsto let oskrbujejo rekreativne in profesionalne športnike. Asics je še vsako novo sezono svoje superge za tek popolnoma izboljšal in še bolj prilagodil potrebam ljubiteljev teka.

Tek je, tako kot Asics tekaški čevlji, priljubljen tudi med Slovenci. Pohodništvo in tek sta tako rekoč nacionalna športa. S tem, ko priljubljenost nekega športa raste, rastejo tudi zahteve in potrebe po kakovostni športni opremi. Tekaški čevlji iz linije Gel-Kinsei, ki jih ponuja Asics, so tudi to sezono doživeli velike spremembe v izboljšanju dinamike teka in občutku stika s podlago.

Najprej je potrebno izpostaviti njihov videz. Najnovejši Asics Gel-Kinsei 5 model je mladostniškega videza. Na izbiro imamo 5 dizajnerskih modelov. Prvi temelji na rumeni, drugi na oranžni, tretji na modri in četrti na roza barvi. Vendar je Asics poskrbel tudi za tiste, ki prisegajo na tradicionalno barvo športnih copat, tako da je na voljo tudi model v klasični belo sivi barvi.

Asics je z novim model Gel-Kinsei povečal stabilnost z novim sistemom za stabilizacijo gležnja. Sedaj lahko ljubitelji teka še bolj brezskrbno drvijo po različnih terenih, saj je nov sistem stabilizacije še dodatno povišal varnost pred zdrsi, ki lahko vodijo tudi v zvin stopala ali pa drugih poškodb. Tekaški čevlji so lahki in udobni, zaradi česar je tek še bolj poenostavljen. Asics tekaške čevlje lahko brez težav uvrstimo v sam vrh tovrstne športne opreme. Kdor teče s srcem, bo poskrbel predvsem za varnost, da bo lahko tekel še mnoga leta brez poškodb.

Asics, zdrav duh in telo

V Sloveniji je Asics uveljavljena blagovna znamka. Slogan blagovne znamke in izpeljanka za ime blagovne znamke dodobra ponazarjata odličnost blagovne znamke. Toliko bolj znajo o odličnih lastnostih povedati vsi, ki Asics dnevno uporabljajo. Blagovno znamko Asics srečamo tako pri aktivnih rekreativcih kot profesionalnih športnikih in predstavnikih države.

Aktivni rekreativci so osebe, ki dan za dnem skrbijo za zdrav duh v zdravem telesu. Oseb, ki jih ta slogan motivira je iz dneva v dan veš. Zavedajo se, da lahko za svoje dobro zdravje največ storijo prav sami. Pri izbiri športne opreme je
Asics velikokrat na vrhu seznama zaželenih proizvajalcev. Asics je priljubljen iz več razlogov.

Najprej je Asics zagotovilo za opremo, ki se stalno razvija in napreduje v mnogih lastnostih. To lahko opazimo pri profesionalnih športnikih, ki s pomočjo športne opreme lahko dosegajo vrhunske športne rezultat. Brez dobre športne opreme bi jim to težje uspelo. Pri vrhunskem športu gre namreč za minimalne razlike med najbolje uvrščenimi in tistimi, ki ostanejo brez medalje.

Športna oprema igra pri igri delov sekund pomembno vlogo. Oprema mora biti vrhunskemu športniku najprej v celoti prilagojena. Zato ne preseneča, da so kdaj posledica slabih rezultatov oprema, ki se ne v celoti prilagaja zahtevam športnikov. Kot drugo so za športnika pomemben splošne lastnosti športne opreme, ki zagotavljajo osnovo za doseganje dobrih rezultatov.

Danes je zelo težko dosegati dobre rezultate brez osnovnih dobrih lastnost. To dobro vedo tudi aktivni rekreativci, ki v veliki meri posnemajo njihove vzornike med vrhunskimi športniki. Njihova športna oprema je v veliki meri zasnovana na izkušnjah vrhunskih športnikov. Z prilagajanjem lastnosti športne opreme se vsak proizvajalec bogati z izkušnjami. Postopoma, ko razvijejo nove prednosti in boljše lastnosti za vrhunske športnike, predhodne vrhunske lastnosti podarijo športni opremi za aktivne rekreativce.