Kako izbrati primerno vrtno pohištvo

Vrtno pohištvo postavlja piko na i pri urejanju domačega vrta. Ljudje porabijo ure in ure za to, da je vrt ves čas urejen, da so rože zdrave in bujne, drevesa obrezana na tak način, da so krošnje lepo zraščene in da je travnata površina ves čas lepo pokošena. Vendar čemu ves ta trud, če ni na vrtu postavljeno estetsko in udobno vrtno pohištvo.

Vsak ponosni lastnik vrta ima na njem svoj najljubši kotiček. To lahko predstavlja zavetje pod krošnjo kakšnega starega drevesa, ki že vrsto let nosi spomine na dan, ko ga je lastnik posadil. Lahko je to točka na vrtu, na kateri se razprostira pogled na gredico pisanih rož. Na takšen del vrta je najbolj smiselno postaviti vrtno pohištvo. Za začetek naj bo to miza in udobni stoli, na katerih boste lahko občudovali sadove svojega truda ali pa se družili v prijetni družbi družinskih članov ter prijateljev.

Zelo pomembna pa je tudi izbira materiala, iz katerega je izdelano vrtno pohištvo. Leseni stoli ali kovinski stoli? Kamnita miza ali miza iz umetne mase? To so tista najbolj pereča vprašanja, ki si jih običajno zastavljamo, ko kupujemo vrtno pohištvo. Če tudi vas begajo podobna vprašanje, potem si morate najprej priti na jasno glede tega, koliko časa ste pripravljeni nameniti vzdrževanju vrtnega pohištva. Če se vam to zdi potrata časa ali preprosto nočete imeti z vzdrževanjem nobenega opravka, potem je odgovor preprost. Za vas je najbolj primerno vrtno pohištvo iz umetnih mas, saj je vsa skrb za njih povezana samo s čiščenjem. Zunanja oprema iz kovine in lesa pa potrebuje sezonska vzdrževalna dela, saj jih je potrebno prebarvati, zaščititi pred škodljivci, lakirati in podobno.

Vrtno pohištvo kupujte z mislijo na to, da vam mora biti v veselje. To pa boste dosegli, če bo udobno in vas ne bo spravljalo ob živce, ko ga bo potrebno vzdrževati.

Poiščite svoj najljubši vrtni ležalnik