Fizična in spletna otroška trgovina

Otroško kolo

Otroška trgovina je lahko fizična ali spletna. Odločitev, v kateri je najboljše opraviti svoje nakupe, pa je odvisna od osebnih vidikov vsakega kupca. Spletna otroška trgovina ima običajno nižje cene kot fizična. Razlog za to tiči predvsem v tem, da izdelki niso na policah, ki jih je potrebno plačevati v obliki najemnine prodajnega prostora. Spletna otroška trgovina deluje tako, da zaloge potujejo neposredno do kupca, brez tega, da bi bile prej na prodajni polici.

Nižje cene so seveda pomemben razlog, zakaj ljudje raje kupujejo prek spleta, vendar pa je težava v tem, da nimajo fizičnega stika z izdelkom. Zaradi tega je pomembno, da ima spletna otroška trgovina izdelke zelo podrobno opisane in predstavljene. Igrače morajo imeti podroben opis njihovega delovanja, fotografije pa morajo biti realistične, kar pomeni, da izdelek prikažejo v pravi luči in ne tako, da zgleda boljši ali lepši, kot je v resnici. Prav tako veljajo ta opozorila pri drugih produktih, ki jih prodaja spletna otroška trgovina, kot so recimo obleke za otroke, pripomočki za nego, prosti čas, vozički, razna varovala in ograje itn.

Prednost, ki jo ima potemtakem fizična otroška trgovina pred spletno, je predvsem možnost, da starši in otroci skupaj preizkusijo izdelek, preden ga kupijo. Tako točno vedo, kaj bodo s seboj odnesli domov. Sicer pa je potrebno poudariti, da je spletna prodaja zakonsko na isti ravni kot kataloška prodaja, kar pomeni, da ima kupec pravico izdelek vrniti brez nobenega razloga, če prodajalca o tem obvesti v roku 14 dni po nakupu.

Ena izmed možnosti, ki jo lahko izkoristite je, da najprej pogledate kakšen je izdelek, ki ga ponuja fizična otroška trgovina. Ko se prepričate o njegovi funkcionalnosti pa lahko izdelek kupite prek spleta, kjer se prodaja po nižji ceni. Na tak način se boste izognili razočaranju, ki bi lahko doletelo vas ali pa vašega otroka.