Kakovostne hp kartuše

hp-logo

Hp kartuše spadajo med izjemno kakovostne proizvode, za katerimi stoji priznana blagovna znamka Hewlett – Packard. Gre za priznano tehnološko ameriško podjetje, ki prihaja iz Palo Alta v Kaliforniji. To podjetje je bilo med pionirskimi podjetji na področju tiskalniške tehnologije, prav zato pa so hp kartuše sad vrhunskega znanja in tehnologije, ki je Hewlett – Packard podjetje popeljalo med najbolj priznane v tem sektorju.

Ne glede na to, da so hp kartuše izjemno kakovosten proizvod, pa bodo kmalu izgubile na njihovi kakovosti, če zanje ne boste poskrbeli s primerno uporabo. Mnogi uporabniki ne vedo, da je potrebno hp kartuše primerno vzdrževati pred odprtjem embalaže in predvsem po odprtju embalaže. Veliko posameznikov nabavi rezervne hp kartuše, ki jih shrani za primer, da bi se jim tista, ki jo trenutno uporabljajo, nepričakovano izrabila. Zato si pripravijo zalogo. To je zlasti značilno za tiste, ki imajo doma manjšo pisarno ali pa preprosto veliko tiskajo. Nekateri pa si rezervne hp kartuše kupijo le zaradi varnosti in ne toliko zato, ker veliko tiskajo. Pomembno je, da so rezervne hp kartuše shranjene na temnem, predvsem morajo biti zaščitene pred toplotnimi viri oziroma pred sončnimi žarki. Prav tako je zelo pomembno upoštevati to, da embalaže hp kartuše ne odpirate preden jo boste pričeli tudi namensko uporabljati. Kadar so hp kartuše enkrat zunaj embalaže, prične njihova življenjska doba teči precej hitreje. Na prostem so izpostavljene zraku in drugim vplivom, zaradi česar se prične dogajati tudi proces strjevanja barve. Dlje časa kot so hp kartuše odprte in niso uporabljene, prej se bo tekoča barva v njihovi notranjosti zatrdila.

Tudi zaradi tega razloga je priporočljivo, da se hp kartuše pogostokrat uporabijo za tisk ene testne strani, če dlje časa niso bile uporabljene. Na tak način se očisti glava in premeša notranjost, tako da se prepreči proces strjevanja barve v rezervoarju hp kartuše in na njeni glavi.

Vir: http://www.printink.si/