Pižama za boljši spanec

zenska-pizamaLjudje imamo različne spalne navade. Nekateri imajo rajši spanje brez oblačil, drugi so oblečeni, kot bi živeli v Sibiriji, no ja nekateri res živijo tam. Vsi se spominjamo časov ko smo bili še manjši in je bilo oblačenje pižame del vsakodnevnega predspalnega rituala. Z leti se človek malo poleni in gre spat enostavno v spodnjicah in majici.

Je pa pižama zelo dobrodošel del spalne opreme. Včasih nas, če smo premalo oblečeni, zjutraj ujame manjši prehlad. To se zgodi, ker je po nas med spanjem cel čas pihalo. In tudi to je eden izmed razlogov, da je uporaba pižam še vedno zelo razširjena med otroki, ki jih seveda oblačijo starši.

Bolj kot moški, ki so pač zelo pragmatične osebe, so za uporabo pižam ženske. Ženske pižame lahko kupijo praktično v vsaki trgovini, ki prodaja vsaj malo tekstila. Vzorcev in modelov pa je toliko kot, je različnih vrst blaga na svetu. Torej ogromno. Moške pižame so bolj konzervativne in omejene na tisti asortiman vzorcev, ki jih poznamo že od malih nog.

Najbolje je če kupimo bombažno pižamo, oziroma takšno iz čim bolj naravnih materialov, tako da bo spanec udoben. To pravilo še najbolj velja za otroške pižame. Otroci se lahko med spanjem zelo potijo, povedati pa tudi ne morejo, da jih pižama tišči.