Pogosta vprašanja ko kupujemo okna

Ko kupujemo lesena okna, je to za posameznika velika investicija. Postavlja se veliko vprašanj.

Prvo vprašanje je, iz kakšnega materiala naj bodo okenski okviorji. Ali naj se odločimo za lesena okna ali za pvc okna. Vedeti moramo, da so oboja zelo kvalitetna in imajo dobro izolativnost in dolgo življensko dobo. Razlika je v tem, da umetne materiale ni potrebno vzdrževati. Les je potrebno barvati je pa res, da je preparacija okenskih okvirjev veliko boljša in ni potrebno niti lesena okna velikokrat barvati. So veliko bolj trpežna kot so bila.okno6

Pri katerem ponudniku naj nekdo kupi okna? Danes imajo vsi resni prodajalci in proizvajalci oken svoje spletne strani s pomočjo katerih vas seznanijo z vsemi značilnostmi in karakteristikami, ki jih lesena okna imajo. Ponudba je zelo široka. Lahko se je odločati med standardnimi, nizkoenergijskimi in pasivnimi okni. Če se nekdo odloči za lesena okna se mora pozanimati kakšna je zaščita teh oken.

Priporočamo vam ponudnika www.maton.si.

Pomembna je vgradnja, montaža oken.

Veliko prodajalcev in izdelovalcev oken ima tudi svojo ekipo za montažo. Zelo dobro se zavedajo, da morajo biti okna zelo dobro montirana. Če želimo, da bodo obdržala vse karakteristike ki jih lesena okna imajo. Dela, ki so potrebna za montažo popolnoma sami tudi zaključijo.

Marsikateri prodajalec vas spomne na Eko-sklad, ki pomaga posameznikom do nakupa varčnih oken. Eko sklad povrne 25% investicije. V podjetju velikokrat pripravijo brezplačno vso potrebno dokumentacijo.

Lahko se zgodi, da se pri oknih, ki zelo dobro tesnijo, pojavi nadležno rosenje na oknih. To se pojavi takrat, ko je razlika med notranjo in zunanjo temperaturo prevelika. Zato imajo nekatera okna vgrajen poseben distančnik, ki preprečuje rosenje oken.