Ko je potrebno reči adijo

Tudi od sodelavcev se je potrebno posloviti, včasih tudi za stalno. Iz takšnih ali drugačnih razlogov pride do tega, da je potrebno prekiniti pogodbo o delu in si reči adijo. Na žalost vsa prenehanja delovnega razmerja ne potekajo enostavno, tako kot vse ločitve niso prijetne. Naj bo zamera ali žalost na stran delodajalca ali na strani delojemalca, zalo pogosto se zaplete. In zaplete tukaj ne pomeni le, da je potrebno še en dan razpravljati, ampak zelo pogosto to pomeni, da se bodo stvari reševale na inšpektoratu ali tudi pred sodiščem. Takšno reševanje težav pa je dolgotrajno in tudi izredno drago, zato si ga ne želimo privoščiti.

Rešitev predstavlja strokovni priročnik, ki vsebuje vse informacije o prekinitvi delovnega razmerja, vsebuje tako informacije o opominih, ki jih je potrebno predati delavcu, kot tudi druge praktične primere, kako se odpusti delavca na način, ki je popolnoma skladen z zakonodajo. Takšno odpuščanje je za vaše podjetje najbolj pametno, saj ste varni pred pritožbami in morebitnimi sankcijami. Sankcije znajo biti izredno neprijetne, vključujejo na eni strani, da boste morali zaposlenega ali zaposleno vzeti nazaj na delovno mesto, poleg tega poravnati vse zapadle plače in druge prispevke, kazni pa segajo tja do 20.000 EUR, kar je vsekakor strošek, ki ga ne želite.

Posebej pomembno je, da priročnik stalno nadgrajujemo in tako z vsako spremembo zakonodaje, dobite nadgradnjo priročnika, s tem pa ste vedno lahko popolnoma prepričani, da so informacije, ki jih imate in s tem postopki, ki jih izvedete, popolnoma v skladu z zakonodajo.