Last minute potovanje v Tunizijo

Last minute Tunizija, ki sem jo bookiral teden dni pred odhodom me je izredno presenetila. Resnično, pravzaprav sploh nisva načrtovala odhoda na počitnice, pa čeprav sva si ga želela. Sej veste vsi kako je, denarja ni nikoli odveč in potem se odločaš med tem in med onim, gledaš in gledaš. In bila sva prepričana, da si ga na moreva privoščiti, oziroma raje, da si ga ne smeva privoščiti, ker je potrebno pač varčevati za druge stvari. In sva varčevala. Kao.
Seveda le vse do takrat, ko sem slučajno videl cene last minute ptovanj in posebej tale za Tunizijo so bila izredno ugodna. Tako ugodna, da sva rekla, pa hudiča, to si pa lahko privoščiva. Tudi z dopusti ni bilo težave, ker pri nama pač nikoli ni težave s tem in sva se oba zelo hitro dogovorila, da lahko izgineva za teden dni.

Pakiranje, planiranje in vse ostalo, teden dni je hitro mimo in že sva bila na letalu, ki leti precej dolgo, vsaj tako se mije zdelo, saj sem se resnično že veselil, da se bom lahko razkrečil na plaži, vse štiri od sebe in to je to, vse kar moram početi ta dan. Kar je izredno drugačno od tega kar počnem vsak drug dan, ker je nič početi že res velik luksuz pri meni. In moja je bila enako neučakana in na srečo sva zelo hitro dočakala, nič razpakiravanja, pa ogledovanja hotela, samo kopalke, kje je morje, aha tukaj, ajde bok.

In sva ležala. Teden dni. Seveda sva počela tudi druge stvari, kamele, puščava, mesta drugačni ljudje, drugačna kultura, dovolila sva si tudi drugačno hrano. Ampak vse skupaj je bilo na počitniški hitrosti in najpomembneje takrat in tako, kot sva si midva zaželela. Tunizijo sva doživela kot čudovito deželo in morda se še vrneva.