Last minute potovanja v Turčijo, mostom med Azijo in Evropo

Obmorska država je Turčija, ker je veliko njenega ozemlja obdanega z morjem. Turčija je tudi most med zahodom in vzhodom. Država Turčija ima namreč svoje ozemlje na dveh celinah. Turčija sodobnih dni na račun te povezave lahko nudi čudovito izkušnjo turistom. Sodobna Turčija je nastala pred skoraj sto leti. Na njenem ozemlju je bila vedno burna in zanimiva zgodovina.

Kot most med Evropo in Azijo je ozemlje gostilo razne popotnike, osvajalce ter mnoge druge osebe. V veliko primerih lahko govorimo, da je naš vsakdanji povezan z dogodki, ki so se v preteklosti zgodili na ozemlju današnje Turčije. Trgovina med Evropo, Azijo in Afriko je bila svoj čas svetovna zgodovina. Ljudje so bili pred tisočletji prepričani, da je območje Mediterana celoten svet.

Zato ne preseneča živahnost trgovanja med temi kaji. Tako smo preko te naveze že pred tisočletji dobili mnoge dobrine, ki so danes samoumevne. Hkrati se je iz naših krajev na območje Azije in Afrike marsikaj vneslo v tamkajšnji vsakdanjik. Turčija danes šteje več kot sedemdeset milijonov prebivalcev. Rast prebivalstva je najbolj občutna v urbanih središčih.

V njih so pogoji za življenje dobri, zato rast prebivalstva ni presenečenje. Največje in najbolj znano mesto je Carigrad. Za to mesto imamo še mnoga druga imena. Poleg turškega Istanbul, se iz zgodovinskih učbenikov spomnimo imen Bizanc in Konstantinopel. Mesto leži na prehodu med Azijo in Evropo. Stik dežel je bil zanimiv predvsem v preteklosti.

Potovanja so takrat potekala večinoma po kopnem. Zato je bil ta most med Azijo in Evropo zelo pomemben za nadaljevanja v eno ali drugo smer. Zagotovo so to pot prehodile mnoge zgodovinsko znane osebnosti. Zgodovinska znamenitost je mesto, predvsem v predelih, kjer so prisotni ostanki stare zgodovine. Zanimivi so iz mnogih različnih razlogov. Turčija je zanimiva za mnoge obiskovalce z različnih koncev sveta.

Turčija ne predstavlja samo geografskega mostu med azijskim in evropskim kontinentom, ampak tudi kulturni most, ki povezuje dva pogleda na svet, dve religiji, dve kulturno precej ločeni civilizaciji. Ki pa očitno lahko odlično sobivata skupaj, kar Turčija odlično dokazuje.

Turčija pritegne tako z glavnim mestom, ki pokaže oba obraza te dežele, kot tudi s turstičnimi središči, ki so med Slovenci in drugimi turisti že dobro poznana. Veliko dopustnikov se odloči za last minute Turčija aranžmaje, ki posrkbijo za kvaliteten dopust. Last minute že poznamo, poskrbi za to, da dobite celoten dopust.

Ne glede na to, da je cena vašega dopusta nižja, ostane aranžma enak kot če bi ga rezervirali mesece vnaprej in ga plačali nekoliko dražje. Enaka ostane ponudba, letalska družba, hotel, prehrana in dodatna ponudba, le izbira je nekoliko omejena. Ponavadi boste odpotovali v nekaj tednih po rezervaiciji, saj turistične agencije na takšen način odprodajo preostale aranžmaje. Hitro je potrebno spakirati, si urediti dopust in oditi na dopust.

Odpravite se na Turško turistično obalo, ali pa si oglejte notranjost dežele, glavno mesto Istanbul z zgodovinskomi artefakti in religiozno kulturo, ki vas bo vsekakor navdušila, predvsem s spremembami, ki so še danes vidne na mestu in so nastale kot posledica spreminjanja “lastnikov” mesta in okolice.