Hrvaška, blizu in lepa

Še malo, pa boste ponovno tam. Kovčki so pripravljeni, in čutite tisto posebno nervozo, mi ji pravimo reise fieber, nimam pojma kako ji pravijo drugje, ali če za to obstaja primeren slovenski izraz. Torej počasi boste že čutili to napetost in prijetno pričakovanje potovanja.
Ste razmislili, da bi se letos odpravili na Hrvaško? Veliko ljudi izbere to možnost, sej je Hrvaška izredno blizu in na vašo dopustniško destinacijo lahko odpotujete tudi z avtomobilom. Počitnice Hrvaška so dobra izbira tudi iz drugih vzrokov.
Pomembno na Hrvaškem je tudi to, da se vam ni potrebno ukvarjati z iskanjem vašega potnega lista in potnega lista za vaše otroke, saj lahko na Hrvaško potujete tudi z osebno izkaznico. In tudi pregledi na mejnem prehodu ponavadi niso izredno natančni. Smo pač dobri stari prijatelji in na drugi strani je vedno nekoliko gužve. Res je, nekoliko se zna zavleči na mejnem prehodu in včasih še nekoliko na avtocesti, vendar a ni vedno tako? Gužva na letališču, gužva tam in drugje.
Srečo imamo tudi, da so naši jeziki precej podobni, tako da se pogosto lahko sporazumevamo v napol slovenščini, veliko Hrvatov zna slovensko, še eliko več Slovencev pa govori hrvaško.