Počitnice na Malti

Malta je najlepši otok Sredozemlja, pa naj reče kdo kar hoče in zato vas vabimo na Počitnice Malta. Res je da so nekateri Grški otoki prav tako lepi, ampak če veš kaj iščeš, potem te bo pote prej ali slej odpeljala na Malto in tam boš šele ugotovil, kaj je resnično prijetno preživljanje dopusta. Vsekakor je samo mesto oziroma mesta, ki se raztezajo okoli glavnega mesta Valleta izredno lepo in zanimivo.

Mesta so namreč tako zrastla, da so se že zrastla skupaj, tako da niti ne veš kdaj si prešel iz enega mesta v drugega. Glavno mesto je podobno  “našemu” Dubrovniku, saj ima veliko obzidje, ki se dviguje neposredno izmorske obale. Druga mesta, ki se raztezajo iz glavnega mesta ven vas bodo presenetila tudi s kakšnim hribčkom, saj se marsikatero kmalu za obalo dvigne v višino in tako je hoja  navkreber prava zanimivost.

Seveda pa je Malta posebej zanimiva zaradi svoje lege. Vse poletje, večino pomladi in jeseni obsijana s soncem, tokovi pa poskrbijo da je morje ne samo toplo, ampak vedno izredno čisto. Težave, ki jih večkrat srečamo na naši Hrvaški obali v obliki raznih alg in drugih nebodijihtreba na morju, na Malti sploh ne poznajo. Lahko ste prepričani, da boste vsak dan vašega dopusta na Malti lahko skočili v prijetno morje.

Leave a Reply

Your email address will not be published.